Bengelpop bereidt zich voor op tropische temperaturen


Het kinderfestival Bengelpop dat dinsdag 25 juni voor de zeventiende keer plaatsvindt op recreatiedomein Keiheuvel in Balen, neemt volop extra voorzorgsmaatregelen voor de aangekondigde tropische temperaturen van volgende week.

 

  • Er is sowieso gratis waterbedeling de hele dag door.
  • Er zijn extra shelters besteld om schaduw te voorzien.
  • Elke school zal ook een bus zonnecrème ter beschikking krijgen.
  • Brandweer en EHBO is sowieso aanwezig, maar zal extra aandachtig zijn. 

 

Daarnaast roept de organisatie de scholen ook op om hun kinderen te stimuleren om geschikte kledij te dragen (dunne kledij en licht van kleur) en zeker ook een petje te voorzien om het hoofd te beschermen tegen de zonnestralen. De kinderen nemen best ook zelf zonnecrème mee. De schoolbegeleiders worden opgeroepen om hun kinderen ingesmeerd te laten vertrekken en ook regelmatig in te smeren (minstens om de 2 uur). Ze moeten er ook voor zorgen dat de kinderen regelmatig de schaduw opzoeken (de tenten of het bosrijke gedeelte van de speeltuin). 

 

 


 


 

Bengelpop

 

Bengelpop is een kinderfestival waar kinderen van het eerste en tweede leerjaar zich naar hartelust kunnen uitleven op welke manier ze ook maar kunnen bedenken. Passief maar creatief, super actief, luidkeels meezingend met hun grote idolen.

Er is een brede waaier aan knettergekke randanimatie & randanimatie volledig op kindermaat geboetseerd.

 

Bengelpop gaat door op dinsdag 25 juni 2019