Beer 4 Nature opent zomerbar op recreatiedomein Keiheuvel

 

Van juni tot eind september gaat Beer 4 Nature een pop-up zomerbar voor jong en oud uitbaten op recreatiedomein Keiheuvel. Met hun hun duurzame Bar 4 Nature hebben de microbrouwers uit Balen en Mol ook een ecologische missie: een deel van de opbrengst investeren ze terug in de natuur.

Kindvriendelijk eten en drinken

De kinderen naar hartenlust ravotten in de speeltuin, terwijl de ouders goedkeurend toekijken onder het genot van een hapje en een drankje? Vanaf juni kan het op recreatiedomein Keiheuvel! Bar 4 Nature is enerzijds een aanvulling op het kindvriendelijke recreatiedomein. Hier kunnen ouders, grootouders, vrienden,... met de kinderen iets lekkers drinken en eten. Bar 4 Nature zet de beleving van de kinderen hierbij centraal en laat dat hand in hand gaan met de thema’s bos, lokaal en gezondheid.

Denk hierbij aan de eekhoorntjesbar, waar kinderen zelf verse noten kunnen kiezen als gezonde snack. Of aan de appelboom, waar kinderen biologisch appelsap kunnen kiezen. Omdat de uitbaters het belangrijk vinden dat kinderen gestimuleerd worden om gezondere alternatieven te ontdekken, zal dit biologisch appelsap en water goedkoper aangeboden worden dan frisdranken.

 

Ontmoetingsplaats voor jong en oud

Anderzijds wordt de zomerbar een ontspannings- en ontmoetingsplaats voor andere doelgroepen, zoals studenten of jongeren die vakantie hebben, sportgroepen, vrienden die een leuke tijd willen hebben of mensen die gewoon even willen ontsnappen aan de dagelijkse drukte. Daarom organiseert Bar 4 Nature doorheen de zomer enkele activiteiten, zoals een Cornhole competitie, een Kempense Beertrail en andere kleine activiteiten.

 

Locatie van vroegere frituur

De pop-up zomerbar komt er op de plaats waar in het verleden frituur het Enneke drank en maaltijden aanbood. De 30-jarige overeenkomst met het Enneke liep af in mei 2022 af. Het contract uit 1992 voorzag juridisch geen verlengingsmogelijkheid en dus werd het Enneke zoals voorzien afgebroken. Na een publieke oproep door het gemeentebestuur kon Beer 4 Nature de beste papieren voorleggen om op deze locatie een succesvolle pop-up bar te openen, met een gelijklopende visie als die van recreatiedomein Keiheuvel.

 

Duurzame zomerbar

Bar 4 Nature wil namelijk een duurzame zomerbar zijn, wat zich vertaalt naar lokale en eerlijke producten. Denk aan lokale gin, lokale producten voor een mocktail, streekbiertjes, wijnen geselecteerd door Huis Hardies in Mol en een ideale samenwerking met drinkhal Geenen uit Balen. Daarnaast willen de uitbaters de ecologische voetafdruk van de bar zo klein mogelijk houden.

 

Ecologische missie

Beer 4 Nature, dat zijn Kevin Vleminx, Jeroen De Muynck en Pieter Vanhoof, drie dynamische Kempenzonen uit Balen en Mol, die sinds maart 2020 hun passie voor bier en natuur verenigen. Met de winst van hun brouwsels kopen ze bossen aan en maken ze toegankelijk voor iedereen. Die ecologische missie zetten ze ook voort in hun Bar 4 Nature. Een deel van de opbrengst van de bar willen ze terug investeren in de natuur.

 

Meer info

Vanaf juni vind je meer info op www.bar4nature.be.