Keiheuvelwandeling genomineerd als 'Wandeling van het jaar'


De Keiheuvelwandeling is één van de vijf wandelingen die door Toerisme Provincie Antwerpen genomineerd is als 'Wandeling van het jaar'. Stemmen kan tot en met 15 augustus.

 

Breng hier je stem uit op de Keiheuvelwandeling


Na een grondige doorlichting van alle kandidaten op het terrein, maakte de wandeljury een selectie op basis van onder meer landschap, beleving, randinfrastructuur en bewegwijzering. De genomineerden voor de 'Wandeling van het jaar 2018' zijn de Keiheuvelwandeling (Balen), 'Nen Nielse Oemweg, langs klei, kunst en natuur' (Niel), 'Stiltewandeling in Landschap De Liereman' (Oud-Turnhout), 'Boeren langs de Grote Gracht' (Retie) en 'Wandelen langs water en kastelen' (Westerlo).
Ook in 2012 werd een Balense wandelroute al eens genomineerd voor 'Wandeling van het jaar'. De Schepswandeling won deze wedstrijd toen ook.
 

11,6 km door De Most-Keiheuvel
De Keiheuvelwandeling vertrekt op de parking van het bekende recreatiedomein Keiheuvel. Op het 11,6 km lange traject (in te korten tot 5 km) ontdek je via het wandelnetwerk Kempense Landduinen de mooiste plekjes van natuurgebied De Most-Keiheuvel. Bijzonder aan dit gebied is de combinatie van twee totaal verschillende natuurkernen die naadloos op elkaar aansluiten. De Most is een uiterst nat valleigebied, terwijl de hoger gelegen Keiheuvel juist gekenmerkt wordt door droge open landduinen, heide en dennenbossen.

 

Trekkershut en hangmattenrustpunt
Vergeet je verrekijker en fototoestel niet, want in dit gebied kom je zeldzame en bijzondere planten- en diersoorten tegen. Onderweg kan je uitrusten op één van de vele zitbanken of in de trekkershut. Op twee rustpunten kan je zelfs je hangmat (te lenen in VC De Kruierie) aan palen bevestigen en van daaruit naar de zweefvliegers turen.
Meer info over de Keiheuvelwandeling (met handige fiche en downloadbare GPS-track)

Meer info over wandeling van het jaar/